Förändringarna går fort på nätet och det är lätt att glömma. Här är lite av vad som hänt på järnväg.net genom åren.
24 september 2001
Den första versionen av järnväg.net ser dagens ljus som ett utvecklande och kul hobbyprojekt. Redaktionen består av en person - grundaren Frederik Tellerup. Från början finns avdelningarna nyheter, veckans bild, kalendarium, forum, länkar och vykort. Tanken är att främst samla den information som redan finns på internet.
Juli 2002
Efter flera månader av research och dokumentation publiceras vagnguiden, en ny avdelning med bilder och information om alla svenska person- och motorvagnar i trafik. Eget material blir nu en viktig del av järnväg.net.
Januari 2003
Det blir möjligt att använda domännamn med svenska tecken och www.järnväg.net registreras. Till en början krävs det dock en uppdatering av webbläsaren och lite tur för att det hela ska fungera.
Maj 2003
Markus Tellerup blir ny redaktionsmedlem. Det största projektet i järnväg.nets historia påbörjas - en banguide med beskrivningar av Sveriges alla järnvägar. Massor av bilder tas, böcker läses och många resor görs så att beskrivningarna i guiden ska bli korrekta.
Juni 2003
Premiär för lokguiden. Guiden innehåller inte bara nutida fordon utan även många äldre typer.
November 2003
Vagnguiden kompletteras med utgångna typer. Besöksantalet stiger till över 200 besök per dag i genomsnitt.
September 2004
Premiär för banguiden den 10 september. Under dagen görs drygt 800 besök, en på den tiden hög siffra.
Oktober 2004
Antalet besökare ökar till 300-400 per dag, eller 10 000 på en månad.
Juli 2008
Ett stort och tidskrävande arbete med att flytta över hela webbplatsen i ett publiceringsverktyg - Joomla - påbörjas. Verktyget underlättar uppdateringar och möjliggör nya funktioner. Innehållet på alla sidor gås igenom och fräschas upp. Hemsidan får en ny design.
December 2014
En ny version av hemsidan publiceras, med många nya bilder och kartor i banguiden. Hemsidan är nu responsiv vilket betyder att den anpassar sig efter skärmstorleken och fungerar lika bra på mobil som vanlig skärm. Innehållet renodlas till de tre guiderna: Banguiden, Lokguiden och Vagnguiden.
Februari 2020
Hemsidan får en rejäl uppgradering och mer information om järnvägsbolagen och olika ämnen (taggar).